Zega
Zamujena priložnost le v virtualnem svetu
Zamujena priložnost le v virtualnem svetu

Pojavila se je še ena interpretacija karavanske Giulie, tokrat v najbolj naviti QV različici.

Jasno je, da je pred leti v poskusu oživitve legendarne italijanske znamke alternativa karavanski Giuliji postal Stelvio, prav tako pa je jasno, da bi bila tudi prodaja Giulie občutno višja, če bi Italijani zmogli (in upali) ponuditi Sportwagon, ki je bolj uspešna različica že vse od alfe 156 naprej.

Že res, da pred tem niti Alfa 75 in niti Alfa 155 nista bili v karavanski različici, no, 75 obstaja v nekaj prototipih, je pa zato ta rešitev obstajala v nižjih razredih od Suda preko 33 dalje. Ko se je Alfa ob lansiranju legendarne 156 odločila za SW, je sprožila plaz navdušenja zrelejših in bolj praktičnih Alfistov, ki pa so želeli obdržati enako dinamiko, športne poteze in dušo. Zgodba se je nadaljevala tudi s 159, ki je bila še nekoliko večji (pa tudi bolj okoren) karavan, ob nastopu Giulie pa je ostala le limuzina.

Sugar Chow, digitalni umetnik za sugardesign_1 imenom na socialnih omrežjih, je zrisal že kar nekaj idej navitih karavanov in njegov najnovejši projekt je Giulia QV s 510 konji, renderirana z nahrbtnikom in kot bi rekli Alfisti – o, moj bog, kakšna popolnost – bi se za ta avto dobesedno stepli, tudi za veliko manj navite različice. Na žalost bo ostalo le pri teh dinamičnih renderjih in zamujeni priložnosti znamke, ki ima le dva modela. Na drugi strani pa je konkurenca videla drobno nezapolnjeno nišo visoko performančnih karavanov in bo drugo leto na trg poslala M3 Touring. In če se bi že pogovarjali o interpretaciji pokončnih mask, bi enojna z motorjem Ferrarijevega porekla verjetno prekosila nemško natančnost in racionalnost.

O podjetju

Kontakt z nami

© Copyright 2017-2020 Zega d.o.o.